Вінницька кухня

Попри те, що Вінниця вже не перший рік – найкомфортніше місто в Україні, для багатьох українців вона лишалася туристичною terra incognita, не витримуючи конкуренції зі Львовом, Одесою, Чернівцями чи Кам’янець-Подільским. Зрештою, і самі вінничани навряд чи вважали своє місто туристично привабливим ще кілька років тому.

Однак Вінниця сильно змінилася за останній час, а разом з цим, отримала амбіцію стати одним з головних туристичних центрів країни. Здавалося б, для цього є всі стартові умови, однак конкурувати зі Львовом поки що важко. Причин цьому багато, але одна з головних: рівень розвитку гастрокультури, що для внутрішнього туризму – мало не ключовий аспект.

Адже згадуючи Львів, ми обов’язково згадаємо каву, пляцок чи шоколад. Закарпаття – вино і банош. Ми знаємо, як смакує одеська риба, київська котлета і полтавські галушки. Але чи знаємо ми, як смакує Вінниця?

Не секрет, що для країни вінницька їжа – це сало та хрін. Але ж не хроном єдиним! Тож окрім найбільш очевидних кулінарних асоціацій з Вінницею, можна знайти також щось традиційне подільське: картоплю по-уланівськи та смажені карасі, вареники, свіжину, холодець, кисіль, голубці та борщ. Домашню їжу, яку готують тутешні мами та бабусі, і котру так інколи так хочеться і так складно знайти, коли піца, паніні та суші вже надто набридли. Тому якщо ви опинилися в нашому закладі , обов’язково скуштуйте такі страви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *